Saariselkä – kestävyyttä yhdessä

Kategoria: liikunta, mielenhallinta

Kuten jo aikaisemmin olemme todenneet ohjelmaamme kuuluu yhteiset seikkailut. Tänä vuonna olemme Sarin kanssa ehtineet osallistua kolmeen pidempään Rogaining-kisaan, joissa olemme kisanneet yhdessä. Rogaining kisoissa ajatuksena on kerätä mahdollisimman paljon pisteitä annetun ajan puitteissa. Pisteitä saa kerättyä kisa-alueella olevilta rasteilta, joille on tarkoitus suunnistaa järjestäjiltä saadulla kartalla. Yleensä hankalassa tai kaukaisessa paikassa olevalta rastilta saa enemmän pisteitä kuin lähellä olevalta rastilta.

Tämän vuoden kaksi ensimmäistä Rogaining-kisaa olivat harjoittelua elokuussa Saariselällä järjestettyä MM-kisaa varten. Me emme ole mukana hätyyttelemässä kärkisijoituksia, mutta on aina hienoa olla mukana lajissa, jossa pääsee maailman huippujen kanssa ”samalle viivalle”. Harjoituskisat Loppiais-rogainingissa sekä Salpaus-rogainingissa sujuivat suhteellisen hyvin.

Saariselän kisamaisemat olivat todella henkeäsalpaavat. Kun lisäksi sää suosi luonnossa liikkumista, niin puitteet olivat todella kohdallaan. Hienoista puitteista huolimatta 24h kisassa ehtii tulla vaikeitakin hetkiä. Silloin toisen tukeminen on ehdottoman tärkeää. Vain yhteistyöllä ja toisiaan tukemalla ja kannustamalla pääsee parhaaseen lopputulokseen. Tällä tavoin mekin selvisimme kisasta kunnialla keräten hyvät pisteet kokonaismatkan ollessa noin 85 kilometriä.

Kisojen antia lisää entisestään se, kun paikalla on paljon tuttuja ja samanhenkisiä ihmisiä. Yhteenkuuluvuuden tunne ja toisten kannustaminen antaa voimaa niin muille kuin itsellekin.

Voit lukea tarkemmin kisoistamme UltraStanleyParkin blogista.