Arkireseptejä

Kategoria: reseptit

Arkireseptejä

Kun meillä on vähemmän aikaa, mutta kuitenkin haluamme tehdä jotain itse, kannattaa miettiä paljonko minulla on aikaa ruoan laittoon ja mitä ruokatarvikkeita minulta löytyy kaapista. Vihanneksia kannattaa pitää jääkaapissa aina. Itselläni löytyy aina porkkanaa, kesäkurpitsaa, tomaatteja, sipulia jne. Salaattia on hankalampi "varastoida", koska sen säilyvyys on helpompi. 

Keitot

Keittoja voi duunata helpostikin varioimalla eri ainesosia. Keiton pohjana voi olla kasvisliemipohja tai tomaattimurska. Valkosipuli, yrtit tuovat makua lisää. Itse kannatan, että rohkeasti kokeilet erilaisia vaihtoehtoja. Ohessa yksi yksinkertainen 

SARIN SYKSYINEN SOSEKEITTO

sosekeitto

Juuressosekeitto

5 annosta, 30-60min
1-2 (300g) palsternakkaa    (64kcal/100g, yhteensä siis 192 kcal)
150 gr selleriä (31 kcal/100g, yhteensä 47 kcal)
400 g porkkanaa (30 kcal/100 g, yhteensä 120 kcal)
1 sipuli (1 g) (30 kcal/100g, yhteensä 30 kcal)
n 7 dl vettä

1 rkl öljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
tuoretta timjamia

Yhteensä 479 kcal keitossa, annoksessa n 96 kcal

Kuori ja paloittele juurekset. Hienonna kuorittu sipuli ja kuullota ruokalusikallisessa öljyä. Lisää joukkoon juurekset ja kuullota hetki.

Lisää kattilaan vesi ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja soseuta sauvasekottimella.

Lisää yrttejä, mausteet.

salaatti

Salaattiin saat mukavasti lisää vaihtelua, kun käytät lisukkeina yrttejä, marjoja tai hedelmiä. Jos noudatat Cambridge Ohjelman alimpia tasoja, tarkista ohjeista tai valmentajaltasi, mitä lisukkeita voit käyttää milläkin tasolla.

Muista

VAIHTELU VIRKISTÄÄ!