Liekeissä

Kategoria: mielenhallinta, yleiset

Liekeissä sana on pyörinyt monisävyisenä viikonlopun ajan. Se heräsi henkiin perjantaina osallistuessani naisyrittäjille suunnattuun workshopiin, jonka nimi oli osuvasti LIEKESSÄ. Siellä sytyteltiin kipinöitä oman naiseuden identiteetin äärellä. Äärimmäisen mielenkiintoista ja pysäyttävää. Teoria toimi punaisena lankana, johon oli kytketty erilaisia toiminnallisia menetelmiä. Symboliikka avaa usein meille uusia maisemia, vievät luovempaan ja syvällisempään tilaan, jossa on mahdollisuus synnyttää uusia kipinöitä, joista sitten voi syntyä liekkejä. Ja lopputuloshan on sitten ihan liekeissä!

WP_20151030_15_39_51_Pro

Naiseuden identiteettiin liittyy usein menneisyyden taakkaa, kokemuksellisuuden tarinat. Aikuisina emme ehkä uskalla aina katsoa totuutta täysin silmiin. Kiellämme asioita pelosta, tai emme edes ymmärrä sitä. Tämä ei luonnollisestikaan tarkoita, että kaikkien lapsuudessa tai nuoruudessa feminiinisyyden identiteetti olisi saanut kolhuja. Vaikka itse ei olisikaan saanut kolhuja, valitettavasti monet ovat saaneet, jotka sitten ovat ohjanneet elämää.

WP_20151030_15_40_22_Pro

Kokemukset saattavat heijastua meidän elämään myös itsetunnon heikkoutena. Kykynä uskaltaa olla auki, ja elää elämää täyspainoisena naisena. Naiseus ja pehmeys voi siis olla rikkaus, eikä taakka. Mitä naiseus ylipäätään merkitsee - minulle tai sinulle? Siihen ei ole oikeaa tai väärää vastausta.

Valmentajana itse saan toimia "ohjaajan" roolissa keskusteluttaen, oivalluttaen ja rinnalla kulkijan roolissa. Koulutustilaisuuksissa on ihanaa päästä itse tekemään harjoituksia, ja pysähtyä pohtimaan omaa minuutta, tekemistä, toiveita, unelmia, pelkoja ja ajatuksia. Suhtautumista maailmaan ja muihin. Me kehitymme ja muutumme jatkuvasti. Siksi on tärkeää itsekin pysähtyä välillä.

Viikonloppu sujui molemmilla liikunnan ja arjen parissa. Saimme molemmat kivasti treeniä. Itse kävin Nuuksiossa hölköttelemässä upeassa syyssäässä, Mikaelin aktiviteeteista voi lukea täältä

Huomenna tulee viikko täyteen tasoa 3, joten luvassa hieman analyysiä sen pohjalta. Mikael palaa normaaliin ruokavalioon, minulla homma jatkuu edelleen.

WP_20151101_10_16_27_Pro
WP_20151101_10_57_24_Pro
WP_20151101_10_57_19_Pro
WP_20151101_11_04_07_Pro