Oppimisprosessia

Kategoria: yleiset

Marraskuun maisema

Oppimisprosessia

Jos joskus luulee tietävänsä asioita, saa taas huomata, että tässäkin kohtaa tietotaidoissa on puutteita. Maailma muuttuu huimaa vauhtia ja eri aloilla ajantasalla pysymisessä saa tehdä töitä. Itseäni auttaa verkostoituminen ja erilaisiin luentoihin aktiivisesti osallistuminen. Tällä viikolla ehdin osallistua muutamaan tilaisuuteen ja se tiedon ja voimaantumisen määrä, mitä niistä sai mukaan, on todella suuri!

Esterit

Kuulun itse Espoon Yrittäjänaisiin, Estereihin. Maanantaina kokoonnuimme kokouksen merkeissä sekä kuuntelemaan Ammattijohtaja gurua Tero Purasta. Tero herätteli meitä markkinoinnin tiimoilta. Niin, mitä se markkinointi oikeastaan on ja mitä se minulle tarkoittaa. Hän aloitti tilaisuuden hienosti Peter Druckesia lainaten: Business has only two funtions - marketing and innovation. Näinhän se on. Itse kyllä lisäisin sinne asiakkuuden hoidon, sekä uusien että nykyasiakkaiden osalta. Mutta toisaalta sekin sulautuu pitkälti markkinointiin, kun aidosti pysähtyy kuuntelemaan asiakkaan palautetta ja toiveita, sieltähän sitten uudet innovaatio syntyvät! Tämä on hyvä aasinsilta yhteen lempilapseeni - johtajuuteen. Itsensä johtamiseen tai muiden johtamiseen, mehukas aihe käsitellä useasta eri näkökulmasta.

syksy

Hyvinvointiaamu

Keskiviikkona osallistuihin Espoon yrittäjien hyvinvointi-aamutilaisuuteen, jossa heräsi todella monta mielenkiintoista ajatusta omasta, läheisten, asiakkaiden ja tuttavien hyvinvoinnista. Puheenvuoroissa hyvinvointi kytkettiin yrittäjän hyvinvointiin, mutta samat lainalaisuudet pätevät lähes kaikissa ammattiryhmissä ja monessa tekemisessä. 

Yksi aamun teemoista oli Investoi itseesi! Sitähän minä olin tekemässä monen muun yrittäjän kanssa. Jotta jaksaa auttaa muita, on pakko huolehtia myös omasta hyvinvoinnista. Tilaisuudessa käsiteltiin Kuinka voit johtajana? -tutkimuksen tuloksia. Yrittäjän työhön, kuten muihinkin töihin kuuluu jatkuva maailman nopean muuttumisen omaksuminen ja hyväksyminen. Some-kanavat muuttuvat, tietotekniikka menee eteenpäin, kohtaamme yhteiskuntana mitä erikoisempia haasteita taloudellisten haasteiden lisäksi. Jos siinä pääsee sammaloitumaan, niin siinä saa mielestäni olla jo aika taidokas.

Katse peiliin! oli yksi teema, jota luennoissa käsiteltiin. Uskallusta, rohkeutta, halua katsoa peiliin ja myöntää tosiasiat. Millaista identiteettiä me kannamme mukanamme, olemmeko sen kanssa sinut ja edesauttaako se aidosti hyvinvointiani. Haluammeko olla yltiötehokkaita superihmisiä, uskallammeko hidastaa välillä, huolehdimmeko omasta jaksamisestamme, satsaammeko ylipäätään itseemme lainkaan. Niin, Investoi itseesi, sitähän se on! Heitänkin myös SINULLE kysymyksen: investoitko sinä itseesi? Miten sen teet?

Miten käytän työaikaani

Uskallatko pysähtyä tämän kysymyksen ääreen, teet sitten mitä tahansa. Itse laajentaisin kysymyksen vielä vapaa-aikaan. Työssä jaksamisen kannalta perusedellytyksiä ovat HYVÄ JOHTAMINEN, työntekemisen palo ja merkityksellisyyden oivaltaminen. Toki muitakin perusasioita on hyvän työkulttuurin luomisessa, kuten työolosuhteen jne. Mutta jos mietin elämäntapamuutosta tekevän ihmisen kohdalla, sisäinen motivaatio ja itsensä johtamisen kyky ovat tavoitteiden rinnalla todella merkityksellisiä asioita. Haluanko minä, vai haluavatko muut? Lynda Gratton on todennut, että hyvän ja huonon johtamisen erotus voittorivillä on vähintään 20 % luokkaa. Väittäisin että tulokset ovat samansuuntaisia työn lisäksi muilla elämän alueilla.

vallu

Hyvinvointi ja huippu-urheilu

Tilaisuuden lopuksi Valentin ”Vallu” Kononen piti luennon yrittäjyydestä ja huippu-urheilusta. Mielenkiintoinen päätös tilaisuudelle.  Epävarmuuden sietäminen ja hallinta, onnistumisen perusedellytyksistä, työn määrästä ja olenko valmis tekemään tarvittavan määrän työtä. Mikä saa minut ylipäätään ylittämään itseni. Olenko rehellinen itselleni, olenko motivoitunut, kenelle asioita teen, toimiiko tukijoukot, uskonko itseeni jne. Hyviä kysymyksiä, joihin itse on hyvä pysähtyä aina aika ajoin. Nautinko minä siitä matkasta vai onko vain määränpää se, joka palkitsee. Kun tavoittelemme jotain, pysähtyminen ja matkan analysointi kannattaa! Yksin, valmentajan, esimiehen tai kenen tahansa kanssa. Yksinpuhelu on tosi tervettä, mutta itse kannatan kyllä muiden kanssa ajatusten ääneen ajatusten pallottelua. Ääneen sanomisen voimaa ei kannata väheksyä, tästä olen ennenkin paasannut.

Hän herätteli myös miettimään kaikkia kehittämiämme tekosyitä olla tekemättä asioita. Kuten pikkulenkin tekeminen. Jos todella sitä haluaa, niin kyllä se aika siihen löytyy. Olen aikaisemmassa blogissammekin maininnut mm. Petteri Muukkosen, joka kovimpina treeniaikoina vaan suunnitteli arjen siten, että oli mahdollista treenata tarvittava määrä perheen ja työn ohessa. Kuntourheilijan ei tarvitse tehdä tätä joka päivä eikä sellaisia määriä, kuin tavoitteellisesti harjoitteleva urheilija. Suunnitelmallisuus, siinäpä se!

veri_1
veri_2

Viikon hyvä teko

Viikkoon on mahtunut luentojen ja töiden lisäksi verenluovutus. Yhdellä luovutuksella autamme kolmea henkilöä, joten itselleni siitä tuli taas hyvä mieli! Monta vuotta olikin kulunut edellisestä luvutuksesta.

Torstaina pidin Myyrmäessä (Myyrinki) infotilaisuuden ja itse painonhallintaryhmä starttaa ensi torstaina 19.11. klo 17.30. 1-2 henkilöä mahtuu vielä mukaan. Jos olet kiinnostunut, otapa yhteyttä sari.heerman@cambridgeohjelma.fi