Vanhasta uutta

Kategoria: yleiset

Vanhasta uutta

Olemme eläneet kertakäyttökulttuurissa ja monet toki elävät vieläkin, mutta kierrätyksen määrä on noussut mukavasti. Itseäni se ilahduttaa suuresti. Huonekaluista saadaan uudella maalipinnalla helpostikin tämän päivän trendiväreihin sopivia sisustuselementtejä. Itse olen visuaalinen ihminen ja ympäristö vaikuttaa myös hyvinvointiin. Kauneus. Siisteys. Järjestys. Värien tasapaino. Mieltä ja silmää miellyttävät muodot. Tai Feng shui - kolahtaako? Siitä joskus toiste lisää. Nyt ajatuksissani on enemmänkin eettinen puoli, tavaroiden uusiokäyttö. Ostopäätös, mitä se sinulle tarkoittaa. Teetkö ostopäätökset harkitusti vai spontaanisti?

Vaatebisnes on aika kahtiajakautunutta tänä päivänä. Upeat pienten suunnittelijatalojen design-vaatteet ovat suosittuja, mutta valitettavasti monellakaan ei ole aina varaa hankkia niitä vaikka kuinka haluaisi. Kansainväliset ketjut ovat vallanneet markkinoita ja kauppakeskukset pursuavat näitä ketjuliikkeitä, joissa vaatteita riittää ja riittää. Usein kovinkin edullisesti, jopa halvalla. 

Toivottavasti jokaisella on kuitenkin aina aika ajoin mahdollisuus hankkia lempivaate, jossa viihtyy ja on kotonaan. Se on laadukas, ajaton, erikoinen, huomiota herättävä, klassinen - tai mitä se sinulle merkitseekään. Joskus kuitenkin aika jättää siihenkin jäljet, vuori saattaa repeillä tai vetoketju hajota. Myös meidän kokomme saattaa joskus yllättää - vaate on jäänyt joko pieneksi tai etenkin laihdutusprojektin aikana lempivaate näyttääkin juhliin lähtiessä vääränkokoiselta. Se roikkuu päällä ja ei istu enää kunnolla. Silti sitä ei haluaisi laittaa kierrätykseen. Silloin kannattaa miettiä asusteen korjausta tai "uudelleentuunausta". Yhtenä esimerkkinä, asiakkaani, Susanna Korjauspalvelu.net -yrityksestä hoitaa korjaukset laadukkaasti. Susannalla itsellä on painonpudotuksesta kokemusta, ja vaatevarasto mennyt hänelläkin vähän uusiksi. Siitä toiste erikseen.

Itse yllätyin siitä, että myös goretex-pukuja voi korjata, vaihtaa vetoketjuja. Gore-vaatteet ovat ostaessa aika tyyriitä, joten tässä kohtaa voi olla viisasta miettiä korjausta. 

Elämä on täynnä valintoja, mihin ja miten rahamme käytämme. Suhteellista on sekin, mikä on kallista tai halpaa. Korjauksen osalta kannattaa miettiä ehostettavan vaatteen hintaa ja käyttöikää. Palveluita käyttämällä kuitenkin kohennamme myös suomalaista taloutta, joten kolikolla on oikeasti molemmat puolet. Kyse lienee enemmänkin siitä, kumpi kolikon puoli viehättää sinua enemmän?

susanna_stella.001