Joulun jälkeen tulee uusi vuosi

Kategoria: yleiset

Joulun jälkeen tulee uusi vuosi

Joulun jälkeen vuosi on aina lopussa, ja on hetki pysähtyä analysoimaan mennyttä. Takana on melkein 12 vuotta täyttä elämää, johon meillä useilla kuuluu arkea, juhlaa, lomaa, matkaa ja harrastusten tuomia iloja ja haasteita. Välillä mukaan mahtuu sairastumista, ehkä läheisten poismenoa, muutoksia ja muita asioita, joihin emme suoranaisesti voi vaikuttaa. Silti kun mennyttä miettii, pääpaino kannattaa pitää positiivisissa asioissa. Ei päätä kannatta pusikkoonkaan työntää, mutta voimaantumisen kannalta tärkeää on pitää fokus onnistumisissa ja kauniissa muistoissa. 

Itse en osta yleensä iltapäivälehtiä, mutta pyhien alla usein kauppakassalla nappaan sekä Iltalehden että Iltasanomat. Toisessa niissä oli kerätty muistoja joululahjoista. Vähän samaa muisteloa mitä itse tein edellisessä postauksessani, joskaan se ei ollut joululahjoista vaan muistoista. Iltapäivälehdessä oli kerätty iloisia yllätyksellisiä lahjakokemuksia, mutta myös pettymyksiä. Lapsena meitä huijataan ja pettymykset jäävät elämään muistoissa. Hienosti joku osasi myöhemmin kääntää ne huumoriksi. Jos sitä haluamansaa ponia ei silloin saanut, koskaan ei ole myöhäistä toteuttaa lapsuudenkaan unelmaa.

Lahjat

Itse sain kivoja lahjoja, joista muutama oli mielestäni yllätyksellisen mukava. Hauskaa telepatiaa oli yhden lahjan kohdalla. Olimme Mikaelin kanssa päättäneet yllättää toiset hankkien samat lahjat toisistamme tietämättä. Tämä on aina riski, kun tuntee toisen hyvin ja elää "samalla aaltopituudella".

WP_20151224_16_29_17_Pro

Kompassi on ulkona liikkujan kaveri. Pilvisellä säällä itselläni on joskus vaikeuksia ilmansuuntien hahmottamisen kanssa ja olenpa uusissa lenkkimaastoissa eksynyt kerran jos toisen. Siksi joulupukki muisti minua Partioaitan kompassi-avaimenperällä. Se kulkee jatkossa mukanani.

pipo

XCAP oli loistava lahja tänä vuonna. Norjalainen innovaatio, jossa pipossa on 120 lumenin lamppu, ja kestää 4 h. Lataus tapahtuu usb:n kautta. Tsekkaa video Xcapista. Harmi, ettei suomalaiset ole moista keksineet led-teknologiamaana.

Aineettomat lahjat

Muistaminen yhdessä olon merkeissä on tärkeä osa joulua. Yhteiset kävelyretket, yhdessä ruokailu tai vain se, että katsotaan yhdessä joku hyvä elokuva. Sanat ovat osa toisen arvostamista, mutta sen voi tehdä myös monella muulla tavalla. Joulun tunnelmaa tuovat musiikki, joulun tuoksut ja ne ruoat. Niistä enemmän lähipäivinä ...

Kävimme itse tänään Tapaninpäivänä ulkoilemassa Nuuksiossa. 2,5 h kävelyä auringonpaisteessa ja lumipyryssä, tämä päivä toi meille taas monenmoista kokemusta. Elämykselliset lahjat ehkä kuitenkin muistetaan paremmin kuin materialistiset lahjat. Nuuksiossa oli paljon perheitä kävelyllä ja grillipaikoilla nautittiin lämmintä juomaa viimaisessa säässä. Meillä itselläkin oli mukana lämmintä glögiä, jonka maltoimme parissa paikkaa istahtaa. Menimme osoittain merkittyjä reittejä Korpinkierrosta ja Kattilan reittiä, osittain menimme "off-roads" metsän halki. Mahtavaa oli mennä upeassa sammalikossa ja kallioilla. Kyllä Suomen luonto on vaan upeaa!

Nuuksion kansallispuisto