Tuotteistusgurun luennolla

Kategoria: yleiset

Tuotteistusgurun luennolla

Olen itse pienyrittäjä, jonka toiminta suuren maailman mittakaavassa on mikroyrittämistä. Meitä mikroyrittäjiä on kuitenkin paljon Suomessa ja väittäisinpä jopa määrän kasvavan koko ajan. Verkostoitumisen kautta emme näykään enää yksin- tai kaksin toimijoina vaan edustamme suurempaa kokonaisuutta. Onko sitten olla häpeällistä olla pienyrittäjä? Minusta ei ole. 

Omaan työuraani mahtuu niin Nokiaa kuin pienempää palveluntuottajaa. Jokaisessa työpaikassa on ollut omat positiiviset asiat. Pienyrittäjänä koen positiivisena asiana asiakkaan henkilökohtaisemman kohtaamisen. Vaikuttamisen mahdollisuus on suurempi, voin aidommin olla minä, oma itseni, koska edustan itseäni enkä mitään suurempaa organisaatiota, joka saattaa kuulostaa kasvottomalta, hajuttomalta ja kylmältä.

Itselleni on tärkeää kehittää omaa toimintatapaani ja ajattelutapaani jatkuvasti. Monesti olen todennutkin vanhan sloganin "vierivä kivi ei sammaloidu". Käyn Cambridge Ohjelman koulutuksissa liittyen painonhallintaan, mutta yrittäjänä kehitän kaikkia osaamiseni osa-alueita. Viime viikolla minulla oli mahdollisuus elämäni ensimmäistä kertaa päästä kuuntelemaan tuotteistusguru Jari Parantaista. Karismaattisia luennoitsijoita löytyy paljonkin, mutta hän pisti kyllä riman korkealle niin persoonana kuin ammatillisestikin. Hänen blogi Pölli tästä on tutustumisen arvoinen.

WP_20151203_09_09_34_Pro

Viime viikkoina olen muutenkin aktiivisesti käynyt kuuntelemassa eri alan osaajia. Nelonen järjesti jokin hetki sitten mielenkiintoisen aamuluentotilaisuuden some-markkinoinnista. Kyseisessä tilaisuudessa oli mahdolllisuus kuulla digitaalisen ajan tarinankerronnan taitajan, Jari Halmeen Toinen PhD:stä, tarinaa kerronnan trendeistä. Tässä iässä sitä meinaa välillä pudota kelkasta, mikä on in juuri nyt. Itselleni tubettajien maailma on todella vieras, mutta mobiilikäytön kasvaessa sitä on pakko perusasiat ymmärtää. Mikä on snapchat ja kenelle se sopii - sehän on jo vanha juttu, mutta itse en ole sitä oppinut hyödyntämään. Sekin on hyvä oivaltaa, ettei kaikessa voi olla mukana. Keskittyminen omaan perustehtävään on työnohjauksen perusmantroja. Siksi me ulkoistimme nettiprojektin ammattilaiselle. 

Tulevaisuuden ennustaminen olisi todella mielenkiintoista. Sitä kristallipalloa ei ole vielä käteeni ojennettu, joten keskityn sen sijaan tähän ja nyt.