Sekasotkusta selkeyteen

Kategoria: mielenhallinta, yleiset

Selkeä elämä

Sekasotkusta selkeyteen

Sekasotkusta selkeyteen sanat ovat pyörineet päässäni useamman päivän. Niiden taustalla on aina kesän alla tuleva tarve päästä eroon turhasta tavarasta. Vaikka kuinka yrittäisin siistiä paikkoja jatkuvasti, jotenkin omakotitalo-ihmisellä sitä kertyy. Liikaa. Isä laittaa aina siellä käydessä jotain pientä muistoa mukaan ja aina joutuu punnitsemaan, mitä oikeasti säästän.

Erityisesti tämä järjestys - epäjärjestys - kaaos -ajatelma kolahti jokunen päivä sitten, kun eräs henkilö kertoi keskustelussamme oman kokemuksen suhteestaan kaaokseen ja epäjärjestykseen. Hän kertoi, että se aiheuttaa usein myös ruokailussa kaaosta. Nappiosuma! Näin olen itsekin sen huomannut omalla ja asiakkaiden kohdalla. Järjestys tuo ryhtiä elämään, myös syömiseen. 

Kun koti on sekaisin, se useimmiten myös stressaa meitä. Ainakin minua se stressaa, mutta välillä vaan on kiire tai väsymys painaa, eikä saa aloitettua sitä siivousprojektia. Kuitenkin kun saa vietyä tavaraa kierrätykseen, koko kodin energia muuttuu täysin. Ei kai fengshui ihan huuhaata ole. 

Toimisiko tässäkin sama asia kuin painoprojektin aloittamisessa. PÄÄTÖS. Ensin päätös tavarasta eroon pääsyprojektin aloittamisesta. Sitten SUUNNITELMA. Koska aloitan ja toteutan, mistä aloitan ja mitä tavaroita oikeasti en tarvitse.

Vaatteet ovat naisille se ikuisuus kysymys. Muuttuuko muoti ja ehkä tämä mekko on taas joskus muodikas. Ehkä vielä mahdun tähän mekkoon joku päivä ... Tavoitemekkoja kannattaa säilyttää. Ehdottomasti. Mutta jos vaatekaapista löytyy isoja vanhoja kaapumaisia vaatteita, älä edes harkitse niiden säilyttämistä. Kiertoon vaan. 

Päätös. Suunnitelma. TOTEUTUS. Ei kun hihat ylös ja toteuttamaan turhasta tavarasta eroon projektia. Kaaos alkaa vähitellen hälvetä ja huomaat kodista uusia asioita. Se tuntuu raikkaammalta, se näyttää selkeämmältä. Huomaatko saman fiiliksen mielessäsi?

Toimisiko tämä sama menetelmä raha-asioiden kanssa, jos tuntuu että aina on rahat loppu. Päätös siitä mihin rahaa käyttöön ja suunnitelma, miten ne saa riittämään seuraavaan tilipäivään tai hetkeen, kun rahaa on tulossa lisää, mistä sitten toimeentulomme ja elantomme saammekaan. 

Minne tavaraa sitten voi viedä? On erilaisia hyväntekeväisyysjärjestöjä kuten SPR:n Kontti, joka ottaa vastaan hyväkuntoista tavaraa ja vaatteita. Kierrätyskeskukseen voi viedä aina ylimääräistä tarpeetonta tavaraa ja vaatteita. UFF, Lähetystori jne. Jos et raaski lahjoittaa, kirpputoreja on kesällä joka pitäjässä. Itsepalvelukirppikset lisääntyvät, ja ovat helppo tapa kierrättää tavaraa. Viimeinen vaihtoehto on kaatopaikka!

fountain-727585_640

Fengshui on vuosituhansia vanha tiede ja taide Kiinasta, joka perustuu energioiden tasapainoon joka toteutuu kun tuuli ja vesi ovat oikeassa suhteessa tilan suhteen. Hyvä fengshui tuo terveyttä ja huono fengshui puolestaan huonoa onnea. Joten tässäkin on hyvä syy pitää paikat järjestyksessä. Fengshuista voi lukea lisää vaikkapa Suomen Fengshui ry:n sivuilta

Miksi sitten tavarasta on välillä niin vaikea luopua. Käy tavara tavaralta läpi, mieti koska olet sitä viimeeksi tarvinnut, mitä tunteita se herättää sinussa, mitä iloa se tuo sinulle. Luopumisenprojekti voi olla mahdollisuus saavuttaa uutta tasapainoa. Kokeillaanko?