Kesän ja lomakauden riemut

Kategoria: liikunta, yleiset

©Sakura

Kesän ja lomakauden riemut

Kesään ja lomakauteen kasaantuu aina todella paljon odotuksia. Itse pidän tänä vuonna kesälomaa 2 viikkoa, ja aikomukseni on käyttää se "hyödyllisesti", mutta itsekkäästi. Mutta vaikka lomaa olisi viikko tai kokonainen kuukausi, ei kaikkia panoksia kannata käyttää lomalla. Eikä lomaan kannata ladata liikaa odotuksia, käsikirjoitus saattaa kuitenkin muuttua. Suomen kesä on kaunis ja illat ovat pitkiä, joten sitä voi arkena ja viikonloppuisinkin tehdä ihania asioita. 

Kesän aktiviteetit

Kesään kuuluu lukuisia mahdollisuuksia harrastaa ulkoilua ja liikuntaa. Golf ja geokätköily ovat esimerkkilajeina vähemmän hikistä ulkoilua, mutta tarjoavat ulkoilmaa kosolti. Jos kuitenkin on innokkaampi ulkoilija, lenkkipolulle tai fillariretkelle voi lähteä koska vaan. 

Penkkiurheilijalle on ollut katsottavaa vaikka kuinka! Jalkapallon MM-kisat ovat viihdyttäneet meitä suomalaisiakin ihan kiitettävästi. Suunnistuksen huippuliiga huipentui viikonloppuna Porvoossa. Erilaisia urheilutapahtumia riittää, joita kaikkia ei voi luetella. 

Me vietimme viime viikonlopun Vierumäellä, joka oli todellinen sporttiviikonloppu kestävyysurheilijoille. Buff Trailin osakilpailut sekä lauantaina (16km, johon Mikael myös osallistui kovan treenin mielessä) sekä sunnuntaina pidemmät matkat 33 ja 43 km. Huikeita suorituksia taas suomalaisilta polkujuoksijoilta. Onnittelut kaikille.

Lauantaina kisattiin Finntriathlon, jonka seuraaminen olikin todellinen elämys! Otinkin pläjäyksen kuvia, joita voi käydä katsomassa täältä

Triathlon vierumäki osakilpailu Finntriathlon

Sosiaalinen elämä

Lomalla voi erakoitua tai hoitaa sosiaalisia suhteita. Kumpi sinulle on tärkeämpi juttu? Kumpi puhuttelee enemmän? Osaatko tässä kohtaa olla itsekäs?

Monta kertaa lataamme lomalle myös valtavan vierailulistan ja suku-pakkokäynnit. Ei ei ei! Jos tuntuu, että virtaa tarvitsee enemmän, kannattaa hieman rajata menoja ja jättää aikaa myös itselle. Muistutan aina käymään vieraslistaa läpi ja jättämään sinne ne ihmiset, jotka voimaannuttavat. Energiasyöpöt voi suosiolla siirtää tulevaisuuteen ajatuksella sitten joskus...

Syöminen

Lomaan kuuluu olennaisesti ruokailu. Onhan se osa elämäämme. Kesällä voi tehdä hyviä valintoja ja pohtia omaa suhtautumistaan myös ruokaan. Samalla tavalla kuin sukulointiin ja ystäviin. Tästä kirjoitan lisää seuraavassa blogi-kirjoituksessani.

Kenen elämää elän?

Mieti, millaisena kesänä haluat muistaa kesän 2016. On asioita, joita emme voi etukäteen suunnitella, mutta on paljon asioita, joihin voimme vaikuttaa. Keksinkö tekosyitä, etten ehdi liikkua lomalla haluamaani määrää. Lähtevätkö ne syyt minusta itsestäni vai ovatko asettamani velvollisuudet este? En minä osaa siihen vastata, mutta sinä osaat! 

Millaisessa energiatasossa haluan palata takaisin työhön loman jälkeen. Väittäisin, että velvollisuuksien ja pakkoaikataulujen täyttämänä olo saattaa loman jälkeen tuntua siltä, että onpa mukavaa mennä töihin lepäämään. Itse toivon, että löydän energiaa, intoa ja uusia ajatuksia syksyyn, kun päästän irti aikatauluista ja teen niitä itselle tärkeitä asioita.

Pelkäätkö, että sinut leimataan itsekkääksi. Miellyttämisen tarve tiettyyn pisteeseen on ihan jees, mutta eipä sitä minun omaa elämääni kukaan muu voi elää kuin minä itse. Tässä ja nyt. Tänä kesänä, vuonna 2016. Kenen elämää siis elän? 

Kesän aktiviteetit