Nautitaan kesästä oli loma tai ei

Kategoria: yleiset

Nautitaan kesästä oli loma tai ei

Nautitaan kesästä oli loma tai ei -asenne auttaa nauttimaan kesästä. Teemme sitten töitä itsellemme tai vieraalle, aina ei voi lomailla toivommallaan ajalla tai joutuu lyhentämään lomaa. Kesä on kuitenkin Suomessa lyhyt, joten sitä ei kannata käyttää murehtimiseen. Illat ovat pitkiä ja töiden jälkeenkin ehtii tekemään itselle tärkeitä asioita.

Kuulumisiamme

Meidän Lapin reissu oli hieno irtiotto arjesta. Siihen kuului mukavaa olemista ja tietenkin yksi vuoden pääkisoista, Mikaelin UTFF:n osakilpailu NUTS Pallas 2016 joka juostiin Ylläkseltä Pallaksen kautta Hettaan matkana 134km. Lisää kilpailusta voi lukea Mikaelin omasta blogista StanleyPark blogi

Omasta näkökulmastani kilpailu eteni osittain suunnitellusti, mutta monen vaikeuden kautta kuitenkin tavoite saavutettiin, eli Mikael voitti kilpailun. Ajallinen tavoite jäi kauas, mutta olosuhteetkin olivat oletettua hankalammat. Tälläkin kertaa voittoon auttoi rautainen kunto, mutta uskaltaisin väittää että tälläkin kertaa juostiin enemmän päällä kuin fyysisellä kunnolla. Miten pystyy selättämään vaikeudet, miten ne pystyy sulkemaan pois ja keskittymään kilpailuun, positiivisiin asioihin, päämäärään ja löytää sen kipinän. Jokaisen kipukynnys on erilainen ja tiedän, että Mikaelilla on himppasen korkeampi kuin monella muulla. Koska se on elämäntapa, se on se oma adrenaliini tai huume.

Matkan ruokailuja

Menomatkalla halusimme käydä testaamassa Arctic Hotel aamiainen joka on Sara La Fountainin käsialaa. Tähän voi kommentoida vain NAM!

aamiaisbuffet Rovaniemi

Täytyy sanoa, että valikoimista löytyi paras aamupuuro ever. Omena-rusina-kaurapuuro, joka oli haudutettu kunnolla. Mielettömän tyylikäs idea tehdä erilaisia terveysjuomia pieniin laseihin, joista voi maistella pienissä erin porkkana-, punajuuri tai muita juuresjuomia. 

Makeaosastoakaan ei unohdettu. Pienet "suupalat" olivat herkullisia ja pystyi maistamaan muutaman herkun saamatta tuhottomasti kilokaloreita.

Mikä sitten eroittaa tämän aamupalan perinteisestä hotelliaamiaisesta. Pelkästään se, että pekoniosasto oli kokonaan pois. Itse en sitä kaipaa, sillä aina kun olen siihen "sortunut", olen ollut kipeänä seuraavat tunnit. Ei sovi meikäläisen kropalle se ei. Mutta nyt vielä pääsen hehkuttamaan hotellin munakasta, jota santsasinkin. Kasvis-munakas, jossa suurehkot vihannespalat oli haudutettu herkullisen sopivan al dente-pehmeyteen ja se oli taivaallisen hyvää. Sellaista(kin) täytyy itse harjoitella tekemään.

Muuten ruokailut menivät perinteisellä Lappi-meiningillä, johon kuuluu poronkäristystä. Oloksella yöyvyimme mökissä, jossa osan ruoista teimme itse. Kerran kävimme testaamassa Kammari-ravintolan joka kuuluu pohjois-Suomen parhaimistoon. Jos liikut sillä suunnalla, suosittelen!

Lapin taika
uunibataatti
kesä, lomalla, nauti

Kotiinpalattua olemme käyneet testaamassa pääkaupunkiseudun ravintoloita. Teurastamo oli loistava kokemus, kiitos Nealan Jonnan seurasta! Ravitsemustieteen opintokavereiden kanssa käytiin kasvisravintola Cargossa, jossa Mikael nautti herkullisen uunibataattiannoksen ja minä söin mitä maittavimman lehtikaali-cesar-salaatin. Suosittelen kokeilemaan ei niin perinteistä ravintoa, jossa annoskoko ja terveellisyys on suuri osa ateriaa. 

Loma jatkuu tästä vielä muutaman päivän. Huomenna olisi luvassa vähän juoksentelua Nuuksiossa!