Elä tässä hetkessä

Kategoria: mielenhallinta, yleiset

Kuinka useinkaan me haaveillaan huomisesta ja sitku-ajatelmista. Mutta sitten tämä hetki on epätyydyttävä, emme voi hyvin ja toivomme muutosta. Emme kuitenkaan uskalla kohdata sitä. Pelottaa. Jännittää. Mitä siellä oven takana onkaan? Ehkä asiat vaan muuttuvat, jos en tee mitään.

Uskallatko katsoa itseäsi rehellisesti peiliin ja vastata tuohon kysymykseen. Muuttuuko ne? Haluatko vastauksen. Aika harvoin muuttuu. Minä muutun, minä voin muuttaa asioita, mutta minä en voi muuttaa muita enkä muiden mielipiteitä tai tapaa toimia.

Taustalla on usein aika paljonkin lastia, menneisyyden taakkaa, josta emme ole ole valmiit luopumaan. Emme halua. Emme ehkä uskalla. Tässä hetkessä eläminen voi tuntua jopa pelottavalta.

Itselläni on sellainen hetki meneillään, suuren muutoksen kynnyksellä ja viisas Veli-Matti kommentoikin tätä: Liisakin hyppäsi kanin perässä kaninkoloon, vaikkei yhtään tiennyt mihin joutuu - ja pääsi siis ihmemaahan. Sitä sanotaan muutokseksi ...

Uskallus hypätä vaatii rohkeutta. Uskallus ottaa se polku, jota en ollut vielä hetki sitten suunnitellut ottavani, vaatii rohkeutta. Kannattaako se. Ei voi tietää, mutta olenko valmis kokeilemaan?

Omaa toimintaani on aina ohjannut vahvasti arvomaailma ja sen mukaan tulen jatkossakin toimimaan.

Elä tässä hetkessä

Se, että uskallamme laittaa itsemme likoon ja "mutaan" kasvattaa meitä ihmisinä ja toimii voimaantumiskeinona pidemmällä aikavälillä. Pelottaahan se laittaa jalka mutaan, kun ei tiedä mitä siellä on - pureeko joku, tuleeko rakkuloita, haisenko sen jälkeen? 

Uskallus, heittäytyminen voi palkita kuitenkin tämän rohkean teon jälkeen. Muista miettiä, ketä varten elän ja teen asioita.

Minä vastaan: minä. Sillä silloin voin auttaa muita, olemalla sopivassa suhteessa itsekäs.

Jos haluat tietää veden merkityksen, juo

-Zen-buddhalainen sanonta