Luonto lähellä sydäntä

Kategoria: yleiset

Luonto lähellä sydäntä

Luonto lähellä sydäntä on meille tärkeä asia monestakin syystä. Asumme Mikaelin kanssa alueella, jossa ei ole kunnallistekniikkaa, ja sen vuoksi kiinnostus ympäristöasioihin on astetta suurempi. Olemme kierrätyksen kuningas ja kuningatar jo yli 20 vuoden ajalta. Pesuaineiden suhteen yritämme aina löytää hyviä vaihtoehtoja ja testissä on ollut monenlaista tuotetta. Astianpesuaine tulee hankittua välillä kaupasta tyyliin Fairy, mutta sitten on hyviä luomupesuaineita, jotka ovat kauniita, tuoksuvat hyvälle ja pesevät hyvin, kuten Maison Belle.

Joillekin asioille säilyy uskollisena, kun hyvä tuote löytyy. Kodinkoneissa se on Miele. Ehdoton ykkönen, jota en vaihda. Autossakin ollaan oltu kohta parikytvuotta merkkiuskollisia. Vaikka kuinka haluaa elää ekologisesti, jotain perusasioita täytyy vaan ostaa.

Urheiluvaatteitahan meillä pestään käytännössä päivittäin ja siinä hyvän ekologisen vaihtoehdon löytäminen on ollut haastavaa. Mielellä on oma sporttipesuaine, mutta rehellisesti siihen en lämmennyt testattuani sen joitakin vuosia sitten. Itse olen tosi kinesteettinen, eli mulle on tärkeää miltä tuote tuntuu ja miltä tuoksuu muiden ominaisuuksien lisäksi. Raikas puhdas tuoksu vie minut aina miellyttävään olotilaan.

Jokin aikaa sitten törmättiin Holmenkollenin pesuaineeseen sporttivaatteille, ja se oli kiva, raikas ja sitä onkin käytetty jo viime syksystä lähtien. Sai Omot ja Arielit väistyä. Mutta nyt sain monen mutkan kautta mahdollisuuden päästä testaamaan uutta tuotetta ja nyt reilun kuukauden testauksen jälkeen uskallan jo julkisesti kertoa mielipiteeni. 

Kyseessä on luonnonmukaiset Rhinocin tuotteet joita tullaan samaan kaupan hyllyltäkin tulevaisuudessa. Jännää toiminnassamme on usein se, että kiinnitämme huomiota tosi paljon siihen mitä syömme tai käytämme ihonhoitotuotteina. Näissä puhutaan paljon probiooteista. Mutta kukaan ei ole aikaisemmin ainakaan minulle kertonut, että myös pesuaineissa on samaa ajattelumaailmaa. 

Mitä siis probiootit ovat siivous- ja pesuaineissa. Bakteereita tarvitaan, mutta totta kai ihanteellinen tila on se, että bakteerit ovat ns. hyviä bakteereja. Probiootit ovat siis meille ihmisille sekä eläinkunnalle hyödyllisiä bakteereita, ja ne estävät mm. homesienen leviämistä. Vähitellen kun käyttää probiootti-pohjaisia tuotteita kodissamme, niin tilasta tulee mikro-organismeiltaan tasapainoinen, puhdas ja hajuton. Näin se toimii myös vaatteissa. Niinhän probiootit toimivat suolistossammekin.

Itse myönnän käyttäväni välillä desifiointiaineita, vaikka niiden käyttöä ei suositella, koska ne tappavat kaikki bakteerit. Ja pitkällä juoksulla se ei ole hyvä asia. Mutta näinhän elämä menee, me teemme muutoksia askel kerrallaan, ja opimme aina uutta. Tiede kehittyy, tuotteet muuttuvat luontoystävällisemmiksi ja tuotteet ovat jokaisen saatavilla. Rhinocin siivoustuotteet ovat tulossa kauppoihin myyntiin myös Suomessa ja ymmärrykseni mukaan hinta-laatusuhde on kohdallaan. Lisätietoa tuotteista saa www.rhinocsport.com osoitteesta.

Suosittelen tuotetta, kun se toimii ja on itselleni sopiva, eli mun täytyy itse seisoa asian takana, vaikka en itse olisi tuotteen edustaja. Kuten jo mainitdin, tunnistan itseni kovin kinesteettiseksi ihmiseksi, eli tunne ja tuoksut ovat tärkeitä asioita, siksi olen aivan koukussa tuotteisiin. Siivoukseen sopiva spray on ihana, ruiskuttelen sitä välillä matoille, tatamille ja kulmiin, jonne siivoamalla pääsee huonommin. Voisiko siis sanoa jopa; koukussa siivoamiseen 🙂