
Löysin huhtikuu. 2020 Pirkka-lehdestä pääsiäisen alla lammaspyörykkäpelti-reseptin, mutta eihän se käynyt meidän ruokavalioomme lampaan takia. Päätin, että teen siitä pitkäperjantaina vegaanisen version, ja se onnistui loistavasti joten tässä ohje:
Couscous
4 dl couscousta
keitä ohjeen mukaan
- lisäsin keitinveteen kasviskuution
Kun couscous on valmistunut, levitä se hyvin öljytylle uunipannulle
Kasvispyörykät
1 rasia kasvisjauhelihaa
- astian pohjalle hieman korppujauhoa, mantelimaitoa, valkosipiulia, ripuas suolaa ja pippuria sekä hieman minttua
- sekoita keskenään ja tee pieniä pyöryköitä
- laita pyörykät couscouspedin päälle
Lisäksi lisää pellille:
2 purkkia kikherneitä
1 rasia luumutomaatteja
1 purkki vegaanista juustoa öljyssä
Paista 200 asteessa kiertouunissa keskitasolla noin 20-30 minuuttia. Ripottele halutessasi tuoreminttua tai/ja pilkottua punasipulia päälle
Minttukastike
1 vegaaninen turkkilainen jugurtti (tai muu maustamaton)
1 dl hienonnettua minttua
ripaus suolaa, mustapippuria ja sokeria
Tarjoile minttukastikkeen kera. Hyvää ruokahalua!