Vegaaniset pyörykät minttukastikkeella

Kategoria: reseptit, yleiset
Vegaaninen kasvispyörykkä

Löysin huhtikuu. 2020 Pirkka-lehdestä pääsiäisen alla lammaspyörykkäpelti-reseptin, mutta eihän se käynyt meidän ruokavalioomme lampaan takia. Päätin, että teen siitä pitkäperjantaina vegaanisen version, ja se onnistui loistavasti joten tässä ohje:

Couscous
4 dl couscousta
keitä ohjeen mukaan
- lisäsin keitinveteen kasviskuution 

Kun couscous on valmistunut, levitä se hyvin öljytylle uunipannulle

Kasvispyörykät
1 rasia kasvisjauhelihaa
- astian pohjalle hieman korppujauhoa, mantelimaitoa, valkosipiulia, ripuas suolaa ja pippuria sekä hieman minttua
- sekoita keskenään ja tee pieniä pyöryköitä
- laita pyörykät couscouspedin päälle

Lisäksi lisää pellille:
2 purkkia kikherneitä
1 rasia luumutomaatteja
1 purkki vegaanista juustoa öljyssä 

Paista 200 asteessa kiertouunissa keskitasolla noin 20-30 minuuttia. Ripottele halutessasi tuoreminttua tai/ja pilkottua punasipulia päälle

Minttukastike
1 vegaaninen turkkilainen jugurtti (tai muu maustamaton)
1 dl hienonnettua minttua
ripaus suolaa, mustapippuria ja sokeria

Tarjoile minttukastikkeen kera. Hyvää ruokahalua!

Kommentoi